Vilken färg ska du välja till vardagsrum med ljusa möbler?

Inredningens karaktär, stil och stämning beror på alla detaljer som finns med i rummet. Sluteffekten skapas först och främst av intressanta sammanställningar av färger och strukturer. Byggmaterial med olika ytor och lämpliga färger påverkar våra sinnen och lämnar det viktigaste intrycket.

 efekt_betonu_w_salonie

Ljusa möbler innebär mer ljus i rummet och med det samma mer frihet med att inreda ditt hem. Och så är de visst jättetrendiga. De syns väl mot bakgrund med intensiva starka färger. Visa fram dem med intressant form för att prydda hela rummet. Mörka färger ser dock bättre ut i stora rum, rum med mycket ljus eller med många ljusa detaljer. Vita gardiner, grafiker och stora rymliga möbler skapar "ljusa fläckar" mot mörk bakgrund. De håller intensiva färger i schack och får rummet se varierat och intressant ut.

salon_w_lofcie

Måla de små vardagsrummen med ljusa färger. Möbler och former "försvinner" då i rummet med suddiga gränser. Då blir det ljus som spelar den dominerande rollen och får rummet se större och rymligare ut. Sådana färger passar även stora utrymmen med brist på dagsljus eller om du vill dölja icke attraktiva eller gammaldags möbler.
Färgsammanställning är ett intressant projekt i ljust möblerade rum. Välj neutrala färger (och då menar vi beige, grå eller vit) till vita möbler och en färgglad "stark detalj" som dominerar hela rummet. För att betona färgens betydelse och kraft använd tillbehör i samma nyans. Då betraktas rummets inredning som ett enhetligt och fullständigt projekt.

niebieski_salon_w_lofcie

Fräscha upp stiliga möbler och rum med moderna dekorstrukturer. Ställ samman eleganta möbler med betong eller sammet för att överraska med en eklektisk inredning. Förutom färger och strukturer får du även använda själva kontrast-stilen i ditt inredningsprojekt. Det är dock modigt och avancerat och verkligen inte för alla.

efekt_betonu

Färga dekorputsen till en intensiv och stark färg om du vill uppnå en stilig och elegant inredning med ljusreflexer. Vita möbler och tillbehör ger mer luft och en modern känsla.

perla_sabbia_w_sypialni

Ljusa möbler har en naturlig karaktär och passar till intressanta experiment med färg och inredning där du vill ha de ovanliga detaljerna i fokus. Deras subtila karaktär innebär inte att ditt vardagsrum blir tråkigt. Tvärt om, så skapar du mer utrymme för färg och strukturer som står för intressant inredning.

 

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du få nyheter från webbplatsen prenumerera på vårt nyhetsbrev.