Venedig lera eller Pergameno? Dekorprodukter för strukturmålning och deras användningsområde

Strukturmåla på väggar för att ge rummet mer individuell och sällsynt stil. Du kan dekorera hela ytan eller framhäva väggens vissa delar. Med strukturmålning bryter du konventionen och skapar unik inredning. Detta är ett modernt, användarvänligt och originellt sätt att förändra interiören. Vill du strukturmåla hemma fundera lite på hur du vill utnyttja strukturer inomhus och observera vilka uttryck och känslor strukturen väcker så att dina resultat kommer att vara som du har tänkt dig.

Även om både Venedig lera och Pergameno är produkter för strukturmålning med utseende som påminner om naturliga råvaror så ser de helt olika ut. Venedig lera, som liknar en gammal, naturligt kall puts ger interiören denna råa, märkbara känsla. Pergameno, som i sin tur framhäver ett rynkigt pappers utseende, skapar en varm och mild inomhusstämning.

01_db_16

Venedig lera med sina vita partiklar liknar en gammal puts. Den passar utmärkt till interiörer med land-, kolonial- och medelhavsstil där den påminner om tidens gång och skapar ett enastående drag. Då är det viktigt med att lämpligt färga strukturen för att den inte bara matchar inredningen utan också betonar stilen.

Använd gärna leran om du inreder sådana interiörer som loft-lägenheter. Man brukade täcka väggar på gamla fabriker med mineralisk puts som liknar Venedig lera. Vill du inreda ditt hem i industristil välj de kallare färgerna (Ametist, Hematit).

02_db_16

Venedig lera kan även användas i moderna inredningsprojekt. Med sin intressanta och unika yta kan den bli en dekordetalj som spelar huvudrollen i rummet.

03_db_16

Pergameno är en dekorprodukt som också påminner om tidens gång. Den liknar ett rynkigt papper och skapar karaktäristiska skuggor och ådror.

04_db_16

Det är en naturlig och varm dekoration. Den täcker perfekt alla brister och ger en vänlig och lantlig stämning. Den är också fördelaktig för akustik för den dämpar ner omgivningsbuller.


Just därför passar Pergameno till sovrum, vardagsrum och andra platser där du vill koppla av.

En intressant dekortrick är att täcka Pergameno med en metallisk färg — t.ex. Magnat Style Metallico. Den naturliga strukturen får då ett helt annat, mycket modernt utseende. Då kan dekorationen användas inte bara i traditionella inredningar utan också de mycket moderna, modiga interiörerna.

05_db_16

Venedig lera och pergameno skapar två helt olika men jättenaturliga dekorationer. Låt ditt rums funktion, stil och karaktär bestämma över vilken struktur som ska väljas så att de nya inredningarna matchar flytande interiörens specifika egenskaper och stämning.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du få nyheter från webbplatsen prenumerera på vårt nyhetsbrev.