Vardagsrum med stil - hur väljer du väggfärg?

Vardagsrummets stil beror mest på väl anpassade färger som samspelar med inredningen. Möblers eller tillbehörs form och struktur verkar vara på andra plats. Det är färgen som introducerar stämningen och bestämmer om det första intrycket.

77983348

Stiligt rum har ofta kall atmosfär som håller dig lite på avstånd. Elegans kräver orientering i de nyaste trenderna och kunskaper om klassisk sammanställning av material, färger och stilar. Stiliga rum förlåter inga misstag. Allt måste bli perfekt, från färg till material och tillbehör, annars betraktar vi inte rummet som stiligt.

131479409

Du kan betrakta inredningen subjektivt och enligt dina egna preferenser men själva konceptet med elegans är universellt, oberoende vad du tycker om.
Hur skapar du då ett rum som de flesta betraktar som stiligt? Vad ska du tänka på när du väljer färger?

fioletowy_salon

De kompositioner som betraktas som mer avancerade och stiliga skapas oftast med neutrala eller kalla färger. Sådana kulörer skapar en lugn stämning med kall distans och minimalism. Trots vad man vanligen tror är sådan atmosfär perfekt för träff och vila. Vill du ha ett mer mysigt vardagsrum, tänk på varmare vitt eller mycket ljusa färger. Avstå dock från intensivt varma kulörer.

magnat_2013_zdjecia__slajdy_do_internetu14

Stiliga rum är inte färgglada. Begränsa antal färger på väggar till maximalt två som samspelar med andra inredningsdetaljer, trä, glas, plast och textiler. Det är viktigt att välja färg konsekvent. Betona färgen på väggen genom att välja tillbehör i samma kulör. Då får du en enhetlig inredning och alla föremål verkar vara genomtänkta och på plats.

biae_meble_w_salonie

Tänk på att målningskvalitet också påverkar om rummet ska betraktas som stiligt. Väggen ska alltid bli perfekt och linjer på gränsen till färger och ytor är just där du ser alla brister. Ta särskilt hänsyn till dessa platser när du målar eller vid slutbesiktning. Alla ojämnheter, brister och defekter blir särskilt synliga när det gäller elegant inredning.

Vardagsrummet är den bostadsdelen där vi kopplar av, träffar med andra invånare eller gäster och tillbringar vår fritid. Stilig inredning är inte bara för att visa vår fina smak och estetisk känsla utan även påverka vår image och förhållanden med andra.

 

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du få nyheter från webbplatsen prenumerera på vårt nyhetsbrev.