Väggmålningstrender i 2014

Trendsättare världen runt väljer varje år vilka färger som blir populära inomhus.
Färgförslag för detta år visar människans längtan och dolda drömmar. Varje färg är både symbolisk och har en psykologisk betydelse. Vi känner till det intuitivt och det är just därför vi väljer några och inta andra färger. Vi är tyngda ner med verkligheten, rationalism och vardagliga sorger och letar efter lite magin, varats lätthet, frihet, fantasi och tystnad. I 2014 kommer färger att ge oss just sådana känslor i vardagen.
I år spelas huvudrollen av fuchsia, purpur, ljusviolett och rosa. Dessa färger ska ge oss en positiv inställning, väcka vår kreativitet och aktivera vår fantasi.
De kommer till vårt hem i nya överraskande kompositioner. Harmoni av olika nyanser sammanställda bredvid varandra ska påverka oss ännu starkare. Violett är den magiska färgen som har förknippats med komfort och hemligheter sedan urtider. I år gäller det varma, expressiva och tydliga nyanser. De kallare färgerna, t.ex. lavendel, kan förekomma endast som tillbehör eller mindre färgdetaljer.

01_db_05

De flesta ska bjuda in färgen inomhus och visa den enligt aktuella trender genom att måla en vägg helt eller delvis och välja likadana tillbehör. Stark violett går hand i hand med naturligt trä, mörkbrun och grått.

02_db_05

Purpurn bryts med mjuka nyanser av grönt eller oliv eller kallare gult.

03_db_05

Bland de färgtrenderna för år 2014 som de världskända personer och märken nämner som alternativ för den energifyllda purpur är en annan färg som förutses att klyva in i våra hem. Mjukt ljusblått som visar vår längtan efter frihet, borta från verkligheten, fram mot vår spiritualitet. Inomhus ger den en känsla av utrymme, lätthet och glädje. Den passar till vitt och pastellfärger och skapar mycket ljus och optimistisk atmosfär.

04_db_05

05_db_05

Överallt träffar vi de neutrala färgerna. Vitt, beige, brunt och alla möjliga nyanser av gått, upp till svart. Dessa kommer i sina mjuka toner. De står för vår strävan efter vila, välmående och inre tystnad.

06_db_05

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du få nyheter från webbplatsen prenumerera på vårt nyhetsbrev.