Väggdekor — dekaler i velour, mallar och dekorsystem med strukturmålning

Du behöver inte totalrenovera varje gång du vill förändra rummets karaktär. Ibland räcker det med en liten detaljför att förändra rummets stil och få fram en ny kvalitet.
Mycket populära är olika väggdekorer som ger spektakulära resultat. Med dessa kan din interiör genomgå en intressant metamorfos. De kan framhäva någon stil eller den kan helt enkelt dekorera en vägg.

Dekaler i velour.
Det är det både enklaste och snabbaste sättet att förändra inredningen. Dekalerna finns tillgängliga i mycket attraktiva mönster och de är speciellt anpassade för väggmontering. Välj bara ett lämpligt motiv, färg och applicera dekalen på en vald plats.

01_db_18

Dekalernas velouryta skapar en tillräcklig rumslig dimension. Dekorationen är inte bara fin och unik utan också överraskande. När du väljer ett mönster kom dock ihåg att dess karaktär och färg ska matcha interiörens stil och funktion. Det är bra att upprepa dekormotivet i detaljer, textiler eller alternativt rummets, sovrummets eller vardagsrummets färger.

02_db_18

Målarmallar
De kräver lite mer arbete och ditt engagemang, däremot så får du mer frihet när du använder mallen och väljer färg.
Det är inte svårt att montera en mall, det räcker att sätta den upp på en lämplig plats på väggen och stämpla lite färg på med en pensel eller svamp.

03_db_18

Sådana mönster kan du skapa på olika ställen i rummet, även på möbler och tyg. Ditt utvalda motiv blir då ett dominerande mönster i rummet och samtidigt inredningens huvudmotiv. Med färgblandare kan du obegränsat välja bland olika färgnyanser. Vi kan blanda över 1600 MAGNAT kulörer så att dekorens nyans matchar interiörens färgsättning. Det går även att använda dekorativa färger, t.ex. Metallico.

04_db_18

Dekorativ strukturmålning
Även om det kräver lite mer engagemang så får du de mest spektakulära inredningsresultaten. Strukturer är faktiskt speciella massor som med lämplig applicering skapar sällsynta väggdekorer.

05_db_18.[1]

Beroende på vilket system du väljer kan du skapa betong, sten eller dekorputs effekt. Själva strukturen appliceras direkt på väggen och är tunn och lätt. Den minskar inte rummets boyta till skillnad från färdiga betongskivor, sten eller bruksmassor.

05_db_18

De väggdekorer som finns tillgängliga på marknaden idag låter att genomföra intressanta experiment och snabbt förändra rummets inredning. Du behöver varken proffsiga erfarenheter eller mycket arbete för att förverkliga en idé. Ibland räcker det med ett bra koncept och kreativ glädje.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du få nyheter från webbplatsen prenumerera på vårt nyhetsbrev.