Trender 2014 - Fyra idéer för vardagsrumsfärger.

Färgtrender i kommande år innebär många intressanta sammanställningar av olika kulörer. Milda pastellfärger och brutet vitt är bland de mest populära. De ljusnar upp rummet och får oss le. Huvudmotiv i dekorer blir ljus och rum. Subtil skörhet får utrymmen se ut som om de befinner sig på gränsen mellan två världar - verklighetens och magins. Interiörens verklighet bevittnas endast av enstaka mörka färgdetaljer som kommer fram oväntad i utrymmet. Svarta lampor, antracitfärgade krukor, grafitgråa mattor är enstaka tydliga former inom rummets ljusa interna utrymme.

01_db_22

Violett och grått är sammanställningar av starka kontrastkulörer. Grått är ju en sammanställning av vitt och svart, dvs. kulörer som står i motsats till varandra. Violett är en blandning av blå och röd, dvs. kulörer med motsatta temperaturer, en mycket kall och en mycket het. Kanske är det just pga av denna unika blandning att dessa färger har en så stark kraft. Det är ju de som står för lyx och enkelhet, kreativitet och vila, magin och vardagen.

02_db_22

Naturanknytningar är också på toppen just nu. Jordfärger - grön, grå, blå och svart - skapar en unikt trendig och människovänlig inredning. Bland dessa färger mår vi oss definitivt bättre. Vi är ju en del av naturen. Färgerna påverkar vårt nervsystem och får oss njuta av sådan inredning. Trenden har fortsatt i flera år, det som skiljer sig är bara nyanser. Allt oftare kommer grått och grafit in i vårt hem. Dessa sammanställs med kallare och subtila kulörer.

03_db_22

Varma färger blir gråare och mindre intensiva. Tydliga "pop-art" färger, de som är maximalt kaxiga och skrikande, har lugnat ner sig. Vardagsrummet blir en riktig avkopplingsoas. Starka färgdetaljer i inredningen stör inte längre, förlorar sin starka karaktär och samspelar med interiörer. Det är inte stark utan subtil färg som gäller. Välj de mer avancerade kulörer som du inte tröttnar på med tiden. De som skapar en varm hemkänsla utan att förlora sin aktuella roll. Det är det viktigaste som du ska leta efter.

04_db_22

Välj färger för ditt vardagsrum med din intuition och genom att observera hur utrymmet omkring dig förändras. Skapa fina vardagsrum enligt aktuella trender och vår egen färgkänsla.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du få nyheter från webbplatsen prenumerera på vårt nyhetsbrev.