Pastellfärger på vägar på toppen år 2014.

Pastellinredning står för mildhet, optimism och ungdom. De ljusa kulörerna påminner om solen och passar till nästan alla rum, särskilt de mörka, trånga och dystra.

pastelowe_kolory_cian
Pastellfärger spelar en stor roll inom inredning. De är själva nyckeln till några stilar. Trots att de anses som milda, är de laddade med stora känslor och potential och kan påverka oss starkt. Pasteller passar både till romantiska eller nostalgiska rum, t.ex. söta barnkammare, och till moderna ljusfyllda utrymmen.

bezowy__kolor_w_salonie
2014 trender pekar ut milda, sköra och ljusa nyanser. I alla inredningstidningar och webbsidor syns rymliga och ljusfyllda rum. Men det gäller inte alltid stora ytor. Ofta ser rummen större ut pga. ljusa färger och inredningstricks. Pasteller går hand i hand med de aktuella trender och då gäller det både de kalla (blått, violett, grönt) och varma nyanserna (gult, aprikos, rosa).
pastelowy_kolor_farby_w_salonie
Pastellfärger passar och kompletterar varandra i inredningen. Dock färgkompositioner som består endast av pasteller passar bara några stilar eller genomtänkta projekt. Det blir mer aktuellt att ställa samman pastellfärger med vitt. Vita möbler och tillbehör avspeglar ljuset och får rummet se större ut och färgen blir mer intensiv.

pastelowy_rowy_w_sypialni

Pasteller ser fina ut i sammanställning med brunt, svart och olika mörkgråa nyanser. Rummet får då en karaktär utan att färgen spelar huvudrollen. Den skapar stämning utan att överväldiga och är en utmärkt bakgrund för mörka möbler utan risk för att rummet ska se mörkare ut eller att det blir för många detaljer i inredningen. Pasteller är alltid delikata och milda även om de syns.

kolor_-_szmaragdowa_to_-_w_azience

Eftersom pasteller påverkar oss psykologiskt passar de bra till sovrum (eller tonårsrum och barnkammare). De reflekterar ljuset på morgonen och väcker oss med glädje. Det är tack vare ljuset vi börjar dagen med en stor dos optimism och dubbelenergi. På kvällen "släcks" pastellerna i lampbelysning, tonas ned och skapar en intim och mysig säkerhetskänsla. De passar alla som söker lämpliga sovrumsfärger.

pastelowy_w_sypialni

Pastellfärger har särskilda egenskaper. Rummet ser större och ljusare ut utan att få en entydig stil. Färgen anpassar sig bara milt efter rummets karaktär. De skapar de optimala förhållanden för människoutveckling och vardagliga fungerande. De påverkar dessutom vår psykiska hälsa, gör oss mildare, optimistiska och ger hopp. De är just dessa färger vi tycker om och väljer ofta. Aktuella inredningstrender är därför fyllda med naturliga pastellfärger.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du få nyheter från webbplatsen prenumerera på vårt nyhetsbrev.