Magisk violett - måla ditt sovrum med ovanliga kulörer.

Tänk först och främst på vad du tycker om när du väljer sovrumsfärger. Visst blir det viktigt även med hur stort sovrummet är, vilka möbler som du har där och vilken belysning som finns, men det är dina preferenser och intuition som du ska fokusera dig på.

01

Sovrum är det privata, en plats där du trivs, känner dig fri och kopplar av. Violetta väggar i sovrummet är ett intressant förslag för alla som älskar just den färgen. Violett ger inte bara lugn och ro utan även varm mysig stämning (gäller några nyanser) och först och främst - magin och elegans.

Ur den psykologiska synpunkten påverkar violett vår psykiska hälsa genom att lugna ner nervsystemet och låta oss återhämta krafterna. Färgen gynnar kontemplation och funderande över ditt psyke och blir perfekt som meditationsfärg. Violett i sovrummet lindrar stress, underlättar sömn och gör oss må bättre och gladare. Introducera violett i ditt sovrum för att garantera att varje dag får bra början och slut.

03

Violetta sovrum har många olika ansikten. Från de mer intrigerande och lockande till stiliga eller rentav magnifika eller kanske i lantstilen. Allt beror på vilken nyans du väljer och hur den används. Hur anpassar du då rätt nyans till inredningen och möbler för att hela kompositionen skulle se aktuell och fin ut? Nedan följer några förslag och råd.

1) Violett - särskilt de intensiva nyanserna - ser bättre ut i balanserade projekt och inte i kontrast. Sovrum är ju en plats där vi inte rekommenderar några kontraster med tanke på rummets funktion. Violett presenteras bäst tillsammans med neutrala, brutna eller balanserade och inte så intensiva färger.

04

2) Violett passar den moderna stilen och går hand i hand med betong, vitt och minimallism. Själva färgen är så laddad med dekoration och starka känslor att det blir bäst att resten av inredningen förblir mild och subtil. Färgen är dessutom en bra idee om du vill väcka liv i ett trist och medelmåttigt rum. Måla en eller flera väggar violett för att förändra rummet helt och hållet.

05

3) Violett i olika nyanser, och särskilt purpura, förknippas med lyx och elegans. Bekväma rum fyllda med rikedom och mod också utnyttjar magisk violett i sin inredning. Färgen passar dessutom till guld, silver, kristall och glas.

06

4) Violett är ett intressant förslag även för barnkammare. Ditt barn blir då lugnare innan det lägger sig efter en känslomässig dag men fokuserar bättre på alla lek. Varmare nyanser garanterar mysig och säker stämning.

07

Violett finns i massor olika nyanser. Den passar i alla sovrum om du bara tycker om den och vill utnyttja dess positiva inverkan på din psykiska hälsa och på rummets estetik.

08

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du få nyheter från webbplatsen prenumerera på vårt nyhetsbrev.