Köksmålningstrender i 2014.

Med de flesta färger som finns på marknaden målar du ditt kök för att du vill ha en ny inredning eller att det ska se mer modernt ut och inte för att du har fläckar på väggen. Det blir trendigt att laga mat tillsammans så köket blir mer öppet och gäster deltar aktivt i matlagning hand i hand med hemborna. Köket har blivit representativt och viktigt. Vi tittar närmare på de färgtrender som gäller inom köksinredning och det ser ut som om vi fokuserar oss mer på stilen och blir mer modiga med själva inredningen.
Så nedan följer det kommande årets trender:

  • Ljus och rum

Även små rum ska se stora ut. Kök kan se större än det verkligen är med ljusa färger och lämplig belysning. Kulinär kreativitet kräver frihet. Lämplig inredning kan stödja dig i dina matkreationer. Sådan inredning inspirerar och hjälper till att genomföra olika matprojekt.

01_db_22

  • Färg

Med starka färgdetaljer kan du pigga upp det monotona rummet och ge köket mer individuell prägel. Årets färger blir turkos, violett och olivgrön. Dessa kulörer kan vi även se i smakfulla duetter och tripletter. De ska dock inte dominera hela inredningen utan bara väggdelar eller enstaka ytor.

02_db_22

  • Industridetaljer

Rå puts, betong och metall är fortfarande starka inom inredning. De domineras av olika gråa nyanser som kommer fram på olika sätt. De mycket trendiga vitlackade köksskåpen "tämjer" utmärkt den barbariska gråa inredningsstilen. Inredning i industristil med sådan sammanställning av färger och detaljer ger mer hemkänsla och blir mer användarvänlig.

03_db_22

  • Naturen

Jordfärger, säker beige och brun - dessa är verkligen tidlösa kulörer. Särskilt i köket där deras roll går inte att felbedömas. Runt dessa färger får du alltid matlust. Ofta väljer vi intuitivt dessa nyanser och garanterar samtidigt att köket blir mysigt, lugnt och välbalanserat. Ställ samman dessa kulörer med trä, linne, sisalgarn, virke och annat naturligt material för att skapa varma och mysiga interiörer.

04_db_22


Vi är ett moget samhälle som använder sig mycket av vetenskapen och kulturen. Detta avspeglas av vår livsstil och determinerar våra val genom att göra dem mer genomtänkta och motiverade.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du få nyheter från webbplatsen prenumerera på vårt nyhetsbrev.