Inredningsinspiration för 2014

Nya inredningstrenrrder för 2014 ser lockande ut. Ingen bryr sig längre om den konsumtionslivsstilen. Nu kommer vi tillbaka till de gamla goda sederna när det gäller din relation till föremål och hur de används. Förnuftet vinner över känslorna. Vi ser nu vilka förödande konsekvenser vår livsstil kan ha. Idag tackar vi medvetet nej till plastpåsar för engångsbruk, vi sorterar avfall, släcker alla lampor som lyser i onödan och stänger av vatten. Allt detta är nu standarder och en ny livsstil av den medvetna och moderna människan.

SLÖJD OCH PÅLITLIGHET

Nytt år kommer med ett nytt värderingssystem för våra föremål. Vi väljer att inreda vårt liv inte bara "för tillfälle". Vi vill leva i ett hem med föremål som "berättar en historia". Föremål vi har starka känslor för och som tillverkas i slöjdverkstäder som ett kreativt verk av en svetsartist eller sömmerska. Nu kommer det en ny tid som främjar slöjd och re-aktiverar de gamla och bortglömda kunskaperna. Vi lägger mer märke till vad vi väljer och letar efter unika föremål som stannar med oss länge.

1_db_01_c29

PERSONLIG RELATION
Vi är trötta på att köpa de fiffiga föremål som kanske gör oss glada när vi köper dem men denna känsla försvinner snabbt. Nu letar vi efter något mer. Föremålets värde ligger inte bara i dess kvalitet utan även historia och unika karaktär tillsammans med subjektivt estetik. Vi tycker om att ha mer personlig relation med inredningen som har blivit mer individuell och anpassad just efter oss själva. Vi fyller våra hem med minnen, sätter foton på väggarna och omringar oss med unika saker.

2_db_01_c37_c29

 3_db_01_c25

MINIMALISM OCH NATUR

Måttfullhet och enkelhet hyllas högt. Inredningens estetik sätts av sakernas funktion och inspireras av naturen. En trädstump du hittar när du vandrar i skogen kan bli en klädhängare, en platt sten - en tvålskål. Naturen inspirerar oss för att skapa unika utrymmen som inte bara lockar fram med sin fina inredning. Här kan du dessutom koppla av och bara njuta livet. Inga onödiga pompösa eller glamorösa detaljer. Allt gäller funktion eller historia, allt är förankrat i tid och rum och har sin rationella förklaring. Naturliga ytor och strukturer lockar mest. Vi ska exponera trädringar, kall sten, grova ytor täckta med päls eller naturliga, tjocka textiler och mattor.

4_db_01_c31

 5_db_01_c45

FÄRG
Årets färger blir purpur och kallt blått i olika nyanser. Dessa två motsatta kulörer låter dig inreda ditt hem indelat i delar med olika karaktär och funktioner. Violett, rosa och purpur i olika nyanser är fyllda med värme och mycket expressiva, väcker din fantasi och främjar kreativitet. Ställ dem samman med eldliknande kombinationer med stark lavendel och rött. Vill du tona ner dem i något lugnande - välj träliknande färger eller grått.

6_db_01_c35

I kontrast finns kalla blått som väcker motsatta känslor och passar till andra interiörer. Blått tillsammans med vitt, beige och pastellfärger får oss bli lugnare och koppla av.

7_db_01_c38


En intressant sammanställning av dessa två färger som är på toppen i år lämnar oss verkligen fulla med energi och inspiration.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du få nyheter från webbplatsen prenumerera på vårt nyhetsbrev.