Hur inreder du med industristil genom att strukturmåla?

Industristilen påminner om gamla fabriker och präglas av stora utrymmen, få färger, rå inredning och nästan inga dekorer. Det viktigaste med loft-lägenheter är deras funktion och det är just den som bestämmer om hur möbler, tillbehör och hela inredningen ser ut. De råa rummen domineras därför mest av betong, stål och glas. El- eller avlopps- och vatteninstallationer är ofta synliga och belysningen består mest av tekniska lampor, nakna glödlampor eller lysrör. Råhet, enkelhet och extrem minimalism - dessa tre egenskaper hittar du i loft-lägenheter.

01

Industristilen har blivit så populärt att inredningsdetaljer som påminner om denna används idag inte bara på loft-lägenheter utan även på helt vanliga bostäder. Betong, tegel, obehandlade träbrädor, metall och glas i vardagsrum chockerar ingen och de har blivit helt funktionsdugliga om inte värdesatta. Med just dessa produkter skapar du industriinredning med den råa stämningen. Tillverkare till byggprodukter går fram emot kunders förväntningar och erbjuder många olika varor som imiterar rå puts, sten eller även betong. Alla som bor på nybyggda bostadsområden, ägare till små vindlägenheter och ettor kan nu bo i industristil. Allt eftersom betongens massa eller stenens tjocklek inte lägre är något problem.

02

Nu kan du dessutom själv utföra en betong- eller stenvägg eller applicera vad som påminner om rå puts. Komplettera inredningen med lämpliga tillbehör men det blir ju väggstrukturen som bestämmer stilen i hela rummet. Det är ju den som får dig känna dig som om du bor i en loft-lägenhet.

PÄRLSTUCK
Påminner om puts men i en lite förädlad variant med ett fint pärlliknande skimmer. Vi rekommenderar hematit-färgen när det gäller industristilen. Färgen är en nyans av grått och betonar trädets ädla egenskaper. Den råa strukturen står i kontrast med perfekt harts eller takets vitt. Strukturmåla bara en del av väggen, en nisch eller där du tror en speciell exponering krävs. Det räcker för att hela rummet får en industriell känsla.

03

BETONG

Betong är nästan en symbol för industristilen. Den kan hittas inte bara i arkitekturen utan även i dekorer, vardagliga föremål eller även smycken. Betongytor blir en utmärkt bakgrund för intensiva färger. Betongen står för extrem minimalism, det råa och för tekniken. Så allt du ställer i kontrast med detta material ska se varmt, milt och mysigt ut. Textiler, färgglada detaljer, trä eller plast ser varma och vänliga mot betongen och ger en riktig hemkänsla. Utnyttja då kontrasteffekten och låt betongens råa yta betona alla varma och mysiga egenskaper i inredningen. Med Magnat Style Betong kan du ställa i kontrast den industristilen och olika strukturer, färger och byggprodukter för att skapa en mångfald, intressant och dynamisk inredning.

04

METALLICI
Strukturmålningsprodukter innehåller ofta metalliska partiklar som passar till inredning i en industristil. Produkten ger en intressant effekt utan att förlora betongens råa karaktär. Väggen glimmar med ädelt metalliskt ljus eller ser grå och matt ut, nästan försvinner i bakgrunden - allt beroende på belysning. Dekorer passar bäst t.ex. i sovrum med fönster som vetter mot väst eller matrum där måltider äts på olika tider.

05

Det blir enkelt att inreda i industristil med Magnat Style produkter. Välj bara en lämplig dekor och lägg till några fina tillbehör och njut av den råa omgivningen som påminner om gamla fabriker.

 

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du få nyheter från webbplatsen prenumerera på vårt nyhetsbrev.