Fläcktåliga färger. Tål de borstning, tvättning och nedsmutsning?

Nedsmutsande väggar som blir svåra att hålla rena har alltid betraktats som ett stort problem. För ett par år sedan kunde man bara drömma om en vägg som inte smutsades ned, var lätt att tvättas, inte förlorade något pigment vid borstning eller blev blank. Idag, tack vare de nyaste teknikerna, finns sådana produkter tillgängliga för alla till ett värdigt pris.

Vad betyder verkligen fläcktålighet?
Fläcktåliga keramikfärger har skapats med en unik formel som garanterar deras utomordentliga parametrar. En innovativ teknik — Ceramic System, som bygger på keramiska komponenter, harts och pigment av högsta kvalitet, ger produkterna sällsynta egenskaper:

  • Fläcktålighet gäller en tekniskt avancerad produkt, som har tillverkats i den tredje generationens system (CS 3G). Med detta innovativa recept är färgen helt fläcktålig — den absorberar ingen stark smuts, t.ex. ketchup, senap, kaffe, te, färgpennor osv. Eftersom dessa ämnen stannar på ytan och tränger sig inte in i färgens struktur, så lämnar de inga missfärgningar på väggen. Färgens kulör och struktur förblir oförändrad efter att smutsen har avlägsnats.
  • Tålighet mot våtborstning har bekräftats som I-klass enligt standarden PN-EN-13300, dvs. den högsta klassen. Färglager som har målats med färger klassificerade till klass I tål 200 borstningar innan deras skikttjocklek skadas med 5 μm. I praktiken betyder det att väggar täckta med MAGNAT CERAMIC färger kan borstas i vått med t.ex. diskmedel och deras utseende förblir oförstört. Alla typer tvättning, sköljning, strykning har naturligtvis inte heller någon påverkan på färgens utseende.
  • Tålighet mot rengöringsmedel och desinfektionsmedel. MAGNAT CERAMIC färg tål desinfektionsmedel som används i offentliga byggnader, t.ex. läkarmottagningar, tandvårdsmottagningar och sjukhus. Den uppfyller krav för offentliga byggnader och byggnader inom hälsovården.
  • Höga miljöstandarder. Färgen har tilldelats en prestigefull europeisk miljömärkning Ecolabel. Miljömärket garanterar att produkten är miljövänlig, hälsosäker och uppfyller de höga krav som ställs för dess hela livscykel från tillverkning och bruk till återvinning.
  • Produkten har PZH-hygiencertifikat.


Dessutom har keramikfärgerna högkvalitativa produkters alla fördelar: utmärkt täckande egenskaper, liten åtgång, de är lätt att applicera, fläckar inte vid målning och finns tillgängliga i många attraktiva kulörer (44 kulörer + vit). Med andra ord är keramikfärgerna nästan perfekta. Produkternas höga kvalitet bevisas av tillverkaren som personligen garanterar att färgerna är fläcktåliga.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du få nyheter från webbplatsen prenumerera på vårt nyhetsbrev.