Färgpsykologi - vilken färg passar just dig?

Ingenting händer av en slump. Vi väljer t.ex. tillbehör och kläder i den färg som passar vår psykiska hälsa, behov och mål.
Varje färg har en annan energi. Detta har redan bevisats av de blinda som kan skilja på olika färg genom att känna på dem. Vilken energi du vill omringa dig med och vad som du behöver bestäms av dina inre och ofta omedvetna behov och mekanismer samt din intuition.
Du måste bli tillräckligt mogen för att lära känna dina egna preferenser och behov. Då följer du inte så gärna efter trender utan väljer färg med tanke på dina kunskaper och erfarenheter. Detta innebär att du har blivit en självständig och självsäker individ.
Så du väljer inte färg av någon slump. I verkligheten är det ett sätt att visa fram våra djupaste drömmar, känslor, problem eller behov.
Vad står färgerna för:

VIT
Är den ljusaste färgen. Förknippas med renhet, ogiltighet och problemfritt liv. Är symbol för egocentrism och livslust. Innebär fritt utrymme, frihet och självständighet. Passar utmärkt till övriga färger som den mest universiella kulören och går bra med varje nyans. Lindrar, står i kontrast och ger mer ljus.

01_db_14

BLÅ
En av de tre grundfärgerna, tillhör den kalla familjen. Förknippas med blå himmeln, öppet landskap och frihet. Garanterar lugn och ro. Står för det spirituella, hygien, ordning, det fräscha och det kalla. Inspirerar och stödjer din kreativitet.

02_db_14

GUL
Solens färg, intensivt uppiggande, låter inte tröttheten att ta sig fram. Det är just gul som de som förlorade synen minns och kan skilja på längst. Den är laddad med stor portion positiv varm energi. Stimulerar nervsystemet, hjälper ditt minne, ger skarpare sinnen. Full med optimism, positivt tänkande och glad framåttittande, glädjens riktiga färg.

03_db_14

RÖD
Varm grundfärg, "färgers färg". Röd står för makt, dominans och styrka. Dessutom innebär den eld, lust och blod, fruktbarhet och mod. Mycket intensiv färg, förknippas även med kärlek och sexuell lust. Intensiv och stark, alltid storslagen, fångar din uppmärksamhet.

04_db_14

GRÖN
Grön är färg av hopp, balans mellan kropp och själ samt glädje. Det är livets och naturens färg. Grönskan låter dig koppla av, vila och lugna ner. Den ger dig en känsla av säkerhet och balans. Vi mår bra bland grönskan, grön är ju nära till naturen.

05_db_14

VIOLETT
Står för kreativitet och mod. Stödjer vår hjärna, stimulerar kognitiva processer, underlättar koncentration och kontemplation. Violett innehåller det magiska som låter oss gå in i vår själ och lära känna vår djupaste dröm och längtan.

06_db_14

ORANGE
En av de gladaste färgerna. Fyller rummet med positiva känslor och optimism. Symbol för det spontana, livslust, själens glädje. Främjar glada tankar, förstärker aktionsvilja, öppnar oss mot andra. Färgen symboliserar de som agerar snabbt och utan att tänka. Står för styrka, eld, energi, entreprenörsanda och frihet från beroende.

07_db_14

Din favoritfärg berättar mycket om dig. Välj färger som passar dig bäst för att må dig fri och bra i ditt eget hem.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du få nyheter från webbplatsen prenumerera på vårt nyhetsbrev.