Färger i sovrummet - de nyaste trenderna.

Färg till sovrum väljs mycket individuellt. Alla vill ju bli trendiga och läser inredningsmagasin men glöm inte om dina favoritfärger så att du mår bra i ditt eget sovrum.

Det är ju färg som mest bidrar till stämningen. Hur du mår dig i rummet och om du tycker det är mysigt påverkar inte bara våra känslor utan även den faktiska fysiska avkopplingen.

01

Så vad gör man för att sovrummet ska hela tiden ha samma stil och hur att utnyttja de aktuella trenderna?
Trendsättare och stilkännare publicerar ju regelbundet vad som är på toppen och gäller i år. Och ja, dessa mönster och färger de erbjuder ska visa dig i vilken riktning du ska titta åt när du inreder ditt hem. Men det innebär dock inte att du ska blint kopiera alla deras projekt. Särskilt om de ligger långt borta från verkligheten. Det är dock viktigt att betrakta dem som en utgångspunkt eller inspiration. En individuell och unik inredning är en blandning av det som är trendig och rekommenderas av stilister med det du tycker om och som är din personliga insats.

VIOLETT
Är på toppen just nu och alla tycker om den. Den passar utmärkt till sovrummet som symbol av kreation, hemlighet och lyx. Den introducerar den sensuella och magiska stämningen.

02

Violett har många olika nyanser och du får olika effekter när du använder ljusa pastellkulörer som påminner om syren och mörka plommon- eller aubergineliknande nyanser. Det påverkar dessutom vilka andra färger du vill ställa samman.
Violett passar alla inredningsstilar. Den ser fin ut i modern eller minimalistisk inredning och passar stora loft-utrymmen. Den går bra med beige, grått och - om du tycker om mer sublima arrangemang - rött. Du kan måla rummet med mycket intensiv nyans. Observera dock då att du väljer den varma och mjuka kulören.

03

I romantisk inredning och lantstil går violett hand i hand med rosa, ecru, ljusgrönt, turkos eller brutet vitt. Välj mildare, vitaktiga och kalla nyanser. Lavendel och viola ger en subtil och mild atmosfär och passar bra till barnkammare.

04

Glamour violett ställs samman med rosa och svart. Här kan du hitta alla möjliga färgnyanser med olika intsivitetgrad.

05

PASTELLBLÅTT
Betonar det som värdesättes mest i ett hem - rum och ljus. I året målas sovrum med denna kalla färg. Eftersom den reflekterar ljus och får rummet se större ut används den allt oftare. I den engelska moderna country-stilen hittar vi blått tillsammans med vitt, beige och subtila pasteller. Med sådan komposition ser det blåa varmare ut och rummet blir ännu mer mysigt. Blåa sovrum kan inredas med enstaka mörkare färgdetaljer - mörkblåa, mörkbruna eller svarta.

06

Modern inredning använder blått på ett liknande sätt. Enkla former i den minimalistiska stilen värmer upp det kalla blåa rummet med naturligt trä och textiler samt mycket ljus.

07

GRÅTT
Spelar en viktig roll även i år och det ses vara helt oberoende på trender. Grått kan hittas i alla nyanser och i olika experiment med inredning och färg.
Grått i ett sov rum "inramas" ofta med vita golvlister, dörrkarmar eller taklister. Ljusgrått kan ställas samman med rent vitt som kontrastfärg. Varmt trä, textiler, virke, papper, kork eller metall gör de gråa sovrummen varmare och mer mysiga.

08


Modern inredning använder gärna de modiga och intensiva gråa nyanserna. Grafitliknande mörka kulörer förstärker djupet-känsla och blir en stark bakgrund mot möbler och inredningsdetaljer i kontrastfärg. Grått sovrum är riktigt unikt, subtilt och intimt.

09

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du få nyheter från webbplatsen prenumerera på vårt nyhetsbrev.