Färg i köket. Se trender för 2014.

Köket ska överraska oss i år med unika färger som kanske inte förknippas just med mat. 2014 trender kommer långt borta från den populära förebilden om mysigt och värme. Nu gäller det violett, blått och mintgrönt.

Vi är vana med "aptitväckande" kulörer i köket. Men här blir vi vittne till ett nytt utrymme där vi lagar mat. Det nya konceptet påverkar vår livsstil, ökar vårt kulinära medvetande och anpassar rummet till helt innovativa funktioner. Det moderna köket är stort, ljust och "fit". Vi äter mindre men hälsosammare och på vårt bord står lätt mat och massor med grönsaker och frukter. Vi slutar med fett grillat och stekt eller s.k. husmanskost. Själva köksinredningen bjuder till "lättare" livsstil.

Vattenkulörer: Blått och turkos.

Färgerna få rum se större och renare ut. Sådant kök är ingen plats för långa fester utan för subtil provsmakning. Vi häpnar inte över större mängder mat utan maträttens kvalitet. Köksinredning blir en scenografi som gör alla måltider till avancerade men vardagliga matspektakel. Unika maträtter som äts högtidligt har redan blivit en del av vardagen.

01

Rummet i vattenkulörer ser större ut. Färger passar bäst till vitt, rostfritt och glas. På så sätt får vi ännu modernare kök som liknar ett laboratorium. Men det blir inte så att färgen dämpar din matlust. På den pastellblåa bakgrunden ser frukter, grönsaker och maträtter ännu mer lockande ut.

02

Pigga upp med färg: Mint- och limegrön.
Dessa juice fyllda färger väcker bättre än starkt kaffe. I 2014 väljer vi att vakna aktivt med dessa ljusa, energifyllda och matlustväckande kulörer som ger köket en optimistisk anda.

03

Ofta ställs de samman med svarta eller grafitliknande väggar, betong eller mörkt exotiskt trä.

04

Orkidéer och färger: violett och rosa.
Man brukade betrakta dessa kulörer som aptitdämpande och undvek dem i kök eller matrum. Men de moderna trenderna är modiga och bjuder in dessa in i köket. Violett står för det magiska, hemliga och kreativa. Den får oss tänka kreativt och okonventionellt när det gäller matlagning.

05

Dessa nyanser hittar du både i de traditionella och mycket moderna inredningarna. Ställ dem samman med trä, vitt, stål och sten kan de ge ditt kök lite subtil nostalgi och sensualitet.

06

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du få nyheter från webbplatsen prenumerera på vårt nyhetsbrev.