7 projekt för att inspirera till en modern inredning.

1. Designprojekt.

Världskända designikoner är alltid än bra idé om du vill inspirera din inredning. Dessa är alltid din bästa vän och skatten i rummet. En orange Togo soffa hittar du i olika rum med varierande stilar och karaktär sedan tiotals år tillbaka. Möbelns utställning betonas av väggens subtila bakgrund och struktur. Ett vitt tegel samspelar med soffans kanter. Allt belyses av en annan designerklassiker: Artemide - Tolomeo lampa från Michele de Lucchi. Det regelbundna teglet och metamorfos av soffans naturliga former störs av de svarta grenar som introducerar friheten och lockar till avkoppling.

01

2. Stark detalj.

Det är ju färger som skapar rummets stämning och unika karaktär. Starka och intensiva färger passar bättre som enstaka fläckar. Målar du hela rummet med en intensiv gul-grön färg, ska det överväldiga dig och du ska betrakta färgen som aggressiv. Men mot den vita bakgrunden ser den vårgrönska fin ut utan att spela huvudrollen. Den dominerar dock fortfarande inredningen vilket betonas med lämpliga detaljer och tillbehör.

02

3. Grafik.

Rummet ser ut som en 3-D modell från friformframställning. Mycket modern stil vilket betonas av milda färger, olika ytor och mönstrar samt nästan perfekt konsekvens. Denna grafiska värld styrs av ordning, ro och skapande kraft. Hela kompositionen betonas av mönster på textiler, skåpets form och tillverkningsteknik samt bilden på väggen.

03

4. Loft-klimat.

Betong överallt, hartsgolv och installationsrör på första plan - så ser en loft-lägenhet ut. Rummet ser ut som om någon har precis flyttat bort industrimaskiner. Men det står i kontrast med färgen och möblernas karaktär. Soffor och fåtöljer i en loft-lägenhet ser alltid mjukare, ännu mer mysiga och ännu mer orange ut. Men så är det med kontrast.

04

5.Minimalism.

Vill du inreda ditt rum i minimalistisk still, så gäller regeln "mindre innebär mer" både möbler och färger. Enkla möbler och råa färger kräver dock utmärka byggprodukter. "Brister" i mängd balanseras av kvalitet på möbler och andra detaljer samt ett detaljerat inredningsprojekt.

05

6. Återvinning.

Återvunnet material (pallar, OBS-skivor och limträskivor, metall och glas burkar, flaskor...) används allt oftare i de mer individuella inredningsprojekten. De överraskar, väcker ditt intresse, visar din livsinställning och är en trendig idé för ovanlig inredning.

06

7.Natur.

Byggprodukter i naturliga råvaror, t.ex. trä, linne, glas, sten och metall i nästan enfärgad kulör går alltid i hamn om du letar efter ett intressant inredningsprojekt som du inte tröttnar på efter en kort tid. En spegelvägg gömmer en stor garderob och ger lite mer rumskänsla och ljus. Projektet har inspirerats av en världskänd skandinavisk design.

07

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du få nyheter från webbplatsen prenumerera på vårt nyhetsbrev.