2 ovanliga inredningsprojekt! Grått tar över köket.

Grått väcker visst motsatta känslor. Färgen anses kanske som karaktärslös, vardaglig och tråkig men idag återkommer den i en ny roll med en totalt annan betydelse.
Grått är i grunden en blandning av svart och vitt i olika proportioner. Den står för kompromiss och balans. Det är en färg av dimma, tystnad och skymning. Hemlighetsfull, mild och överraskande. Grått passar nästan till alla andra färger och nyanser. Alltid går den på andra plan, lämnar plats för andra färger och står i bakgrunden. Och därför används den inom inredning för att få de förväntade resultaten som ibland blir nästan motsatta. Grått är ju mångfald som kommer i flera nyanser. Och därför blir den så universell.

576406
Aktuella trender använder sig ofta av grått. Grått hittar du inte bara i de moderna loft-liknande och minimalistiska utrymmen. Färgen passar utmärkt även till traditionella, stiliserade rum som en överraskande, uppfriskande och ny detalj. Grått står för lätthet och det moderna, frigör rummen från överväldigande inredning eller för många detaljer. I denna kulör även de överdekorerade rummen blir modestare, mer subtila och med det samma stiligare och på toppen. Det är ju minimalism som gäller under slagordet: "mindre är mer". Grått är då den optimala lösningen för att länka samman gammaldags dekorstil och moderna trender.

64365475

Grått är kanske inte den mest "matlust väckande" färgen men den går att använda även i köket. Grått kök är modernt, asketiskt, påminner om laboratorium, minimalismen och kalla loft-utrymmen. Färger finns bara på mat, frukt, grönsaker eller juice. Eftersom grått finns alltid i bakgrunden så färgkontrasten på maten ger en riktig smakupplevelse. Vi äter ju först med ögonen så maten kallar oss, lockar och förvånar. Grått visar ju fram de andra färgerna och gör dem ännu mer intensiva.

farby_do_kuchni

Inredningsprojekt Nr 1 – loft.
Gråa nyanser betonar utrymmets industristil. Köket är bara en liten vrå men färgen skapar en harmonisk helhet dock den består endast av olika nyanser av grått och vitt med turkosa detaljer. Kökets stil skapas av väl utvalda möbler och belysning samt lämplig väggdekor. Dekorstruktur - Betong Style, här med "brädspår", visar projektets råa industristil och avancerad smak.

aranacja_z__wykorzystaniem_betonu_architektonicznego

Inredningsprojekt Nr 2 - naturligt och modernt.
Grått innebär inte alltid perfekt släta ytor. För de som fortfarande tror på att grått är tråkigt har vi Magnat Style Kalkstuck. Produkten ger en väggstruktur som påminner om slipad sten. Rummet ser då naturligt, ädelt och mycket modernt ut. Massans gråa nyans (Hematit) står i kontrast med snövita lackade fronter på köksskåp. Allt kompletteras med intressanta möbler i exotiskt trä. Inredningen skapas av ovanliga byggprodukter med intressanta kontraststrukturer som kompletterar varandra.

szaroci_w_kuchni

Vi upptäcker grått på nytt och då blir det just den färg som skapar kökets unika stämning. Stämningen blir intressant men kallt, den balanserar kontraster och länkar samman olika stilar. Låt dig därför inspireras av grått när det gäller inredningen.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du få nyheter från webbplatsen prenumerera på vårt nyhetsbrev.